22. května 2014

RÝŽOVÉ KNEDLÍČKY PLNĚNÉ TEMPEHEM


Ingredience:
-          100 g  rýžové mouky (glutinous )
-          75 g uzeného tempehu
-          2 lžičky kuzu škrobu
-          špetka soli
-          80-110 ml teplé vody ,dle potřeby
-          pažitka
-          2 PL tamari
-          asijský zeleninový salát
-          černé sezamové semínko
-          sriracha, dle chuti

Postup:
Rýžovou mouku smícháme s teplou vodou, kuzu a špetkou soli. Těsto by mělo být dostatečně tuhé. Nemělo by příliš lepit či se drolit. Necháme ho odležet v lednici 30 min. Mezitím si připravíme náplň. Uzený tempeh rozmačkáme či nakrájíme na menší kousky, přidáme pažitku, sůl a pepř a dobře promícháme. Poté z těsta uděláme placičky a plníme tempehem. Vaříme je ve vroucí vodě s tamari asi 5 min., dokud nevyplavou. Hotové knedlíčky posypeme sezamovým semínkem, pažitkou.  Pokud máte rádi pikantní jídla můžete knedlíčky dochutit pálivou omáčkou Srirachou.

Dobrou chuť 

  Rachel










1 komentář: