4. dubna 2014

Veganská zvířátka :-) se Satay tempehem



Ingredience:

Satay omáčka – množství jsem dělala od oka, ale pozor na červenou curry pastu je hodně ostrá!
-    arašídové máslo
-    červená curry pasta
-    kokosové mléko
-    třtinový cukr
-    limetková šťáva
-    tamari
-    česnek

-    čerstvý tempeh, uvařený v zeleninovém vývaru


Polentové zvířátka

-    35 g instantní polenty
-    kouřovou sůl
-    špetka indického koření
-    nesolené arašídy, nasekané

-    sherry rajčata
-    červená paprika

Postup: 

Všechny ingredience na omáčku dobře promícháme a přidáme na uvařený tempeh nakrájený na kousky a necháme přes noc marinovat. Dále si připravíme polentu dle návodu, přidáme sůl, špetku indického koření a nasekané arašídy. Polentu necháme trochu zchladnout a poté jí dáme na potravinářskou folii, dobře rozvalíme a vykrajujeme zvířátka či jiné tvary. Dáme do lednice přes noc ztuhnout.
Na plech dáme alobal, který potřeme zlehka olejem a dáme na něj  tempeh, polentu, sherry rajčata a papriku. Nakonec vše zlehka posolíme kouřovou solí.
Pečeme  přibližně 20 min.

Žádné komentáře:

Okomentovat