6. dubna 2014

BEZLEPKOVÉ VEGAN MUFFINY S MANDLOVOU MOUKOU

Ingredience: 12 muffinů


-          100 g mandlové mouky
-          100 g rýžové krupičky
-          2 lžičky sody
-          špetka pravé vanilky
-          špetka soli
-          1 dl javorového sirupu
-          bio citronová kůra (výborná je od Lifefoodu )
-          50 g hořké čokolády
-          60 g mraženého lesního ovoce
-          50 ml olej
-          100-200 ml mandlového mléka, dle potřeby
-          1 PL Lněné semínko (rozmixované a namočené 30 min. ve vodě)
Drobenka:
-          rýžová mouka
-          rýžový sirup
-          kokosový olej

Postup:


Nejprve rozmixujeme lněné semínko a přidáme trošku vody a necháme 30 min. odstát. V míse smícháme sypké ingredience a poté přidáme  tekuté ( včetně rozmixovaného lněného semínka) Za pomocí šlehače dobře promícháme.
Troubu předehřejte na 180 °C. Do formy na muffiny vložíme papírové košíčky. Košíčky naplníme do 1/2 těstem, poté přidáme čokoládu a naplníme těstem. Košíček ozdobíme lesním ovocem a posypeme drobenkou. Pečeme 15 min. do zlatava.



Dobrou chuť
Rachel

Žádné komentáře:

Okomentovat