10. dubna 2014

JAPONSKÉ RÝŽOVÉ KULIČKY PLNĚNÉ MANGEM



Určitě i vy máte rádi sladké knedlíky s ovocem, ale kynuté těsto je nejen pracné, ale také ne moc zdravé a už vůbec ne dietní. :-D Proto si zkuste uvařit tyto japonské knedlíčky. Hlavní ingrediencí je tzv. sladká rýžová mouka, která vás překvapí svou nevšední chutí a rozhodne si ji zamilujete ;-)  Knedlíčky jsem plnila mangem, aby měly asijský nádech, ale klidně použijte ovoce, které máte rádi.





Ingredience:
-    100 g sladké rýžové mouky (glutinous )
-    mango nakrájené na kousky
-    1 ČL rýžového sirupu
-    špetka soli
-    vlažná voda, dle potřeby
-    mák
Postup:
Rýžovou mouku smícháme s vlažnou vodou, špetkou solí a rýžovým sirupem. Těsto by mělo být dostatečně tuhé. Těsto necháme odležet v lednici 30 min. Poté z těsta uděláme placičky a plníme je mangem a tvarujeme kuličky. Vaříme je ve vroucí vodě asi 5 min., dokud nevyplavou. Hotové knedlíčky posypeme mletým mákem a dosladíme rýžovým sirupem. 
Věděli jste, že mák obsahuje 12x více vápníku než kravské mléko?


Dobrou chuť 
  Rachel









 

Žádné komentáře:

Okomentovat