1. března 2014

"PARMAZÁNOVÉ" CUKETOVÉ KOLEČKA S ARAŠÍDOVO-TAMARINDOVOU OMÁČKOU




Ingredience:
-    1 středně velká cuketa
-    40 g kešu oříšků
-    1 lžíce lahůdkového droždí 
- 1/2 lžičky česnekového prášku
-    1/2 lžičky soli
-    olivový olej na potření

Omáčka: 


-    1 ČL arašídového másla
-    1/2 ČL tamarindové pasty
-    trošku vody na zředění omáčky
-    špetka kajenského pepře


 Postup:
     Cuketu nakrájíme na zhruba 1 cm plátky. V kuchyňském robotu nebo mlýnku na kávu, rozmixujte kešu oříšky. Předehřejte troubu.
   Umístěte rozmixované kešu do velké mísy,. Přidejte lahůdkové droždí, sůl, česnekový prášek. Dobře promíchejte.
   Cuketové plátky lehce potřete olejem a posypejte "parmazánovou" směsí. Cukety vložíme na plech vyložený alobalem, který zlehka potřeme olejem. Pečeme dozlatova. 


Mezítím co se cuketa peče si připravíme omáčku. Smícháme arašídové máslo,tamarindovou pastu a trošku vody a dobře rozmixujeme. Nakonec omáčku posypepe kajenským pepřem.

Tip: Na omáčku místo vody můžete použít kokosové mléko, udělá lahodnou exotickou chuť.

Dobrou chuť 
  Rachel

Žádné komentáře:

Okomentovat